Lätt att fastna i onlinespel om pengar


Lockelsen är stor när det gäller onlinespel, i alla fall om man ska tro de som har testat på det. Genom lovord med bonusar, vinster och extra förmåner är det lätt att fastna i ett osunt spelande. Vinnarkänslan kan vara lätt att ge vika för – vilket driver många till att spela vidare, och vidare.
 

Många fastnar i ett osunt spelande och tror att man kan överlista slumpen. Men så fungerar det inte riktigt i det verkliga livet och det kan vara förödande att tänka på det viset. För att lära ut mer om hur spel om pengar online fungerar har man till och med börjat med att lära ut sannolikhetslära till unga, något vi tidigare skrivit om.

Efter en timme kom spelsuget

I Aftonbladet kan man läsa om en person som för tidningens räkning testat på att spela mycket onlinespel om pengar, och han vittnar om hur lätt det är att fastna i ett spelberoende, ganska snabbt dessutom. Med en startkassa på tusen kronor början han spelandet, och efter bara 18 minuter har han redan 30 000 kronor på kontot. Direkt kommer tankarna kring varför han ska sluta redan här, där han kan vinna så mycket mer. Ändå fortsätter spelandet och efter lika långt spelande har han förlorat alla pengar, till och med startsumman. Ändå kommer suget kring spelandet tillbaka efter en timme. Trots att han vet detta är för undersökningsvärdests skull, så har han svårt att hålla sig iväg från spelandet. Såhär skriver han i artikeln:

”En röst som säger ”Tänk om…” trots att jag VET att i slutänden får varje spelare i snitt tillbaka 95 kronor per satsad hundralapp. En sak är nämligen säker: Miljonärer är det inte många som blir. Förutom spelbolagens ägare.”